marți, 16 noiembrie 2010

Roswell

În dimineaţa zilei de 8 iulie 1947 ofiţerul de presă RAAF a anunţat că militarii din batalionul 509 recuperaseră rămăşiţele unei "farfurii zburătoare" prăbuşite lângă o fermă de lângă orăşelul Roswell, New Mexico. Corespondenţii de presă miraţi au sunat urgent la sediile centrale ale ziarelor anunţând strania veste şi s-au deplasat rapid la faţa locului. N-au mai găsit nimic acolo, decât un fermier speriat şi confuz, care le-a relatat despre rămăşiţe strălucitoare, cadavre micuţe şi firave ("kids like") şi o prăbuşire spectaculoasă.
A doua zi, Comandamentul Armatei a 8-a a convocat o conferinţă de presă în care s-a declarat că era vorba despre un balon meteorologic prăbuşit lângă ferma din Roswell şi că militarii, neobişnuiţi cu asemenea rămăşiţe, au fost induşi în eroare şi au declarat mai multe trăsnăi.
Acest incident a fost rapid dat uitării şi nimeni nu şi-a mai amintit nimic despre această ciudată întâmplare până în 1978, când maiorul Jesse Marcel i-a declarat fizicianului Stanton T. Friedman că a făcut parte din plutoanele care au recuperat în iulie 1947 ceea ce era sigur o epavă de navă zburătoare non-terestră. El a detaliat modul în care conducerea USAF (US Air Force) a acoperit urmele acestei recuperări prin informaţii false privind prăbuşirea unui balon meteorologic şi prin intimidarea martorilor şi celor care luaseră parte la recuperare. Aceste declaraţii au stârnit o emoţie nemaipomenită pe tot cuprinsul SUA, mii de cercetători independenţi s-au apucat să facă propriile investigaţii asupra a ceea ce se întâmplase cu peste 30 de
ani în urmă. Au apărut noi dovezi şi mărturii, cum este cea a medicului anatomo-patolog Glenn Dennis care a declarat în 1989 că a luat personal parte la una dintre numeroasele autopsii asupra fiinţelor asemănătoare oamenilor descoperite la bordul aparatului prăbuşit. Secretarul pe probleme de apărare a SUA a deschis o anchetă care s-a diversificat pe parcursul anilor şi care s-a terminat doar în 1995. Raportul final al anchetei oficiale concluziona că ceea ce se prăbuşise în deşertul din New Mexico la 8 iulie 1947 nu era un balon meteorologic. Era un dispozitiv secret al armatei americane, un dispozitiv aparţinând proiectului MOGUL, proiect de detectare a experimentelor atomice sovietice (deşi ruşii au detonat prima lor bombă nucleară abia în august 1949, la doi ani după acest incident).
În 1995 a apărut în media un misterios filmuleţ care prezenta autopsia unui cadavru straniu. Imediat a apărut o campanie furibundă de denigrare a filmuleţului, fără să le-o ceară nimeni au apărut "experţi" care s-au străduit să demonstreze ca filmuleţul este fals, totul culminând cu turnarea, în grabă, a unui film artistic, o comedioară drăguţă, în care se încearcă stângaci să se prezinte modul în care ar fi putut fi trucat filmuleţul. Modul rapid de reacţie, vehemenţa şi violenţa cu care s-au apărat oficialităţile americane de un banal filmuleţ poate reprezenta dovada că acest filmuleţ este "scăpat" fără autorizaţie în lume şi trebuie, cu orice cost, discreditat în ochii oamenilor. Ceea ce dă de gândit......


Titlurile ziarelor din iulie 1947:




Imagini publicate atunci:

Imagine din filmuleţul autopsiei:





PROFUDEBIO

Niciun comentariu: