miercuri, 17 noiembrie 2010

MISTERUL DORU DAVIDOVICI

Doru Davidovici (1945-1989) a fost un pilot de vânătoare român, eseist, poet şi scriitor de succes în anii '80 ai secolului trecut. A publicat numeroase romane dar şi un studiu interesant legat de ozenistică (Lumi galactice cu titlul iniţial Colegii mei din neştiut) în care făcea câteva afirmaţii foarte interesante. Printre altele povestea că într-o seară se afla cu un coleg în celula de serviciu şi discutau diverse lucruri de ale piloţilor când, fără veste, colegul îl întreabă dacă vrea să vadă ceva cu adevărat interesant. Îi arată o statuetă de câţiva centimetri care reprezenta o femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie cu falduri şi care avea 6 degete la ambele mâini. Află de la colegul lui că statueta îi aparţine tatălui acestuia, miner undeva în Apuseni, care a scos statueta direct din rocă, urma ramasă în roca nativă a muntelui dovedind că vechimea acesteia depăşea câteva....zeci de milioane de ani! La o examinare mai atentă se putea observa că statueta era fabricată dintr-o substanţă cretoasă de culoarea bronzului şi că avea centrul de greutate foarte jos (trebuia înclinată foarte mult ca să cadă). După un timp colegul său a reclamat furtul statuetei, apoi, după ceva vreme colegul său a disparut tragic într-un accident aviatic.
Doru Davidovici a observat cu proprii lui ochi evoluţia complicată a unui OZN undeva la sud de Bucureşti, observaţie confirmată şi de staţiile radar din zonă.
Apoi, la 20 aprilie 1989, avionul pilotat de Davidovici s-a prăbuşit inexplicabil la revenirea pe pistă, iar pilotul scriitor şi-a pierdut viaţa. Comisia de anchetă n-a finalizat niciodată cecetarea împrejurărilor accidentului, experţii s-au declarat neputincioşi în a explica prăbuşirea de la....1000 de metri a unui asemenea pilot experimentat...
Nimeni n-a putut afla dacă există vreo legătură între publicarea lucrării Colegii mei din neştiut şi dispariţie misterioasă a poetului-aviator.

PROFUDEBIO