sâmbătă, 22 decembrie 2007

Fiul Stelelor

În jurul anului 1931, într-o grotă ascunsă din regiunea Chihuahua din Mexic, o adolescentă care se plimba prin pădure găseşte, la intrare, două schelete semi-acoperite cu pământ. Fata se sperie, apoi ia doar craniile celor două schelete şi le duce în satul ei. Craniile rămân multă vreme în posesia familiei fetei, până prin anii 1960, când schimbă proprietarii destul de rapid, apoi, în februarie 1999 unul dintre cranii ajunge în posesia unui american pasionat de fenomene paranormale, Lloyd Pye. Craniul care a ajuns la acesta prezintă numeroase anomalii, vizibile la prima vedere. Astfel, cutia craniană este enormă, de 1600 cm cubi, cu 200-300 cm cubi mai mare decât la un adult. Orbitele foarte joase, cu găurile orbitale situate spre faţa bazală. Un stomatolog care a studiat craniul a afirmat că aparţine unui copil, deoarece a găsit, în maxilar, dinţi erupţi şi dinţi care stăteau să erupă. Aspectul neobişnuit al acestui craniu l-a făcut pe Pye să-l boteze "Fiul Stelelor", deoarece toţi care l-au examinat au sugerat, mai voalat, sau mai răspicat, că acest craniu este non-uman. O examinare mai atentă poate duce la o comparaţie între acest craniu şi imaginile arhi-cunoscute ale micuţilor extratereştrii, celebrii "GREY" pe care i-au văzut mii de martori pe tot cuprinsul lumii. Orbitele joase care sugerează nişte ochi mari, ieşiţi în afară, piramida nazală mică, lipsa mandibulei, maxilarele înguste se potrivesc cu imaginea popularizată de martorii întâlnirilor.


Scepticii au sugerat că acest craniu ar aparţine unui copil malformat, eventual unui copil care suferea de hidrocefalie (o maladie care duce la mărirea craniului, la reducerea substanţei nervoase). Examinarea acestui craniu arată clar că nu este vorba nicidecum de hidrocefalie, iar o malformaţie care să afecteze în aşa măsură craniul copilului ar fi fost incompatibilă cu supravieţuirea. Nici un copil, indiferent cât de rezistent ar fi fost, n-ar fi trăit cu capul în aşa fel malformat. Din imaginea alăturată se poate observa că un craniu de copil hidrocefal nu aduce nici pe departe cu craniul Fiului Stelelor.



Există încercări de reconstituire a copilului căruia îi aparţine acest craniu. În imaginea alăturată se poate observa caracterul total neobişnuit al feţei şi în special al ochilor. Apare evidentă mărimea cutiei craniene şi caracterul redus al nasului şi a buzelor (caracter total anormal în Mexic).


Testele cu C14 au stabilit că osul are o vechime de aproximativ 900 de ani, iar în prezent este în plină desfăşurare analiza ADN. Rezultatele preliminare au analizat doar ADN mitocondrial, care provine întotdeauna de la mamă, şi care este uman. Ar rezulta că acest copil ar fi avut o mamă om. Analiza ADN-ului nuclear este în desfăşurare, iar dacă s-ar fi încheiat, rezultatele n-au fost făcute publice.
Lloyd Pye, împreună cu soţia sa au în posesie acest craniu şi au deschis un proiect de cercetare în ceea ce-l priveşte pe "Fiul Stelelor", proiect care poate fi urmărit la adresa www.starchildproject.com.






PROFUDEBIO

Niciun comentariu: