vineri, 14 decembrie 2007

MAREA PIRAMIDĂ - o stranie minune a lumii antice






În anul 1978, un grup de experţi japonezi în construcţii, finanţaţi de o companie de televiziune, au încercat să ridice, cu cele mai moderne mijloace, o replică a Marii Piramide de la Gizeh, o replică de "doar" 18 metri înălţime (cât un bloc cu 6 etaje). Japonezii nu pot fi acuzaţi de lipsă de competenţă, sau de lene, astfel încât eşecul lor lamentabil apare cu atât mai interesant. Ei au întâmpinat atâtea dificultăţi de natură tehnică şi inginerească, încât au renunţat, înfrânţi.
Marea Piramidă de pe platoul din Gizeh are 148, 208 m, este formată prin îmbinarea perfectă a 2.300.000 de blocuri de piatră de câteva tone fiecare, blocurile sunt aşezate la un unghi de 60 de grade faţă de sol. Unghiurile pe care le face baza piramidei pe sol sunt unghiuri drepte, cu o eroare de 3 minute pe grad, colţurile pătratului bazei sunt îndreptate spre cele patru puncte cardinale. Dublul perimetrului bazei dă valoarea unui minut de grad pe meridianul ecuator, înălţimea piramidei înmulţită cu 1 miliard aproximează distanţa medie de la Pământ la Soare. Perimetrul împărţit la dublul înălţimii dă valoarea pi , greutatea piramidei înmulţită cu o sută de miliarde dă greutatea planetei şi şirul acestor ciudăţenii ar putea continua. În interior se află o serie de galerii pe care istoricii le numesc coridoare şi camere mortuare (fără a putea dovedi acest lucru, de fapt piramida nu conţine nici o mumie). Modul în care au fost făcute galeriile reprezintă o mare enigmă, deoarece nimeni nu poate explica cum se asigura iluminatul în interior. Celelalte piramide prezintă în interior urme groase de fum, provenite de la torţele care iluminau încăperile în acea vreme. Pe pereţii culoarelor interioare din Marea Piramidă nu există nici un fel de urmă de fum (deşi a fost scotocit peste tot, în speranţa de a găsi urme de fum care ar putea oferi arheologilor posibilitatea de a estima vechimea piramidei pe baza metodei cu radiocarbon).
Cum a fost construită Marea Piramidă? Simplu, răspund arheologii clasici, deşi în perioada respectivă nu erau folosite în Egipt carele cu roţi, sclavii egipteni au tras blocurile de piatră pe buturugi unse cu ulei şi le-au pus la locul lor. O privire mai atentă ne arată că lucrurile nu stau atât de simplu...Un plan înclinat pe care să poată fi târâte blocuri enorme de piatră ar trebui să aibă cel puţin 6 kilometri, construcţia unei asemenea rampe ar fi trebuit să fie la fel de problematică ca şi construcţia piramidei. Forţa umană nu este suficientă, indiferent de numărul de trăgători, să tragă un bloc de piatră de câteva tone pe un plan înclinat de 20 de grade.
Oricât ar părea de ciudat, marea enigmă a Marii Piramide de la Gizeh abia acum vine. Cine a construit gigantica piramidă (până în secolul XIX a fost cea mai înaltă construcţie din lume)? Evident, toată lumea cunoaşte răspunsul: faraonul egiptean Hufu, care în greacă se traduce prin Keops. De fapt evidenţele nu sunt atât de clare....Singura referire la Hufu este o micuţă inscripţie scrijelită în interior, care aminteşte de un oarecare Hufu. Acesta putea fi faraonul, putea fi marele preot, sau putea fi pur şi simplu unul din muncitori..De asemenea vechimea piramidei nu se cunoaşte. Învăţaţii Egiptului antic spuneau că piramida a fost acolo dintotdeauna, prin celebra zicală "omul se teme de Timp, dar Timpul se teme de Marea Piramidă". Cele două piramide care o străjuiesc, cea a lui Kefren şi a lui Mikerinos nu sunt altceva decât copii nereuşite ale acesteia.


Şi totuşi piramida există, poate fi văzută, pipăită, dar nimeni nu poate spune cu certitudine CUM, DE CINE şi CÂND a fost construită.
PROFUDEBIO

12 comentarii:

Anonim spunea...

imi place foarte mult sa stiu despre piramide si despre enigmele pamantului... Ma fascineaza...I un siteu foarte bun...

Anonim spunea...

Marea piramida este una din cele mai fascinante enigme de pe Pamant.Ma enerveaza la culme arheologii care se incapatineaza sa sustina ca a fost construita de Keops,care nu si-a decorat asa zisul mormant(fapt total neobisnuit pt.faraoni),si pe deasupra ca au folosit numai unelte de cupru pentru cioplirea blocurilor de piatra.

Anonim spunea...

el si-a decorat mormantul, dar iau luat altii decorurile

Anonim spunea...

Poate ca la o asemenea piramida ... exista incaperi foarte bine ascunse , pe care nu le`a descoperit nimeni inca ... si poate existsa si o mumie in aceasta piramida ... si poate exista niste hieroglife care sa arate istoria ei ! Probabiliatea e mica ...

Anonim spunea...

ma intereceaza foarte mult de piramide

Anonim spunea...

dar la dumnezeu nu se gandeste nimeni,da a f facuta de oameni dar cu puterea lui dumnezeu

Enki spunea...

Marea piramida a fost construita de Ningishzida, cel care a castigat razboiul impotriva lui Marduk, unul din urmasii lui Enki. Din traducerea textelor sumeriene(cuneiforme) de la Ninive(actualul Irak) dau date extraordinare despre constructorii acestor minuni tehnice. Acesti constructori enigmatici, sunt de fapt creatorii nostrii. Aceste 2 monumente, care au fost fals atribuite celor 2 faraoni egipteni, au fost construite imediat dupa marele deluviu(potop in limbaj biblic), pentru a aminti despre acest sinistru eveniment. Cele 2 piramide reproduc exact cele 2 varfuri muntoase din Ararat, care indicau directia de aselenizare a navelor creatorilor nostrii, spre spatioportul de la Baalbek din actualul Liban. Sfinxul este tacutul veghetor ale celor 2 monumente(piramide) si este impodobit cu infatisarea lui Ningishzida, constructorul piramidelor. Spre iformarea dumneavoastra inscriptia din piramida lui kheops este un fals ordinar doivedit de cel putin 80 de ani. Cartusul respectiv a fost scris de un fost angajat al egiptenilor, pentru a acoperii una din cele mai mari mistificari de pana acum. Corpul de Leu al Sfinxului simbolizeaza zodia in care s-au construit pirmidele. Despre capul Sfinxului pot sa va spun ca cel mai mare criminalist din lume (cel al politiei din New York) a studiat genetic face-sul Sfinxului si dupa o lunga perioada de studiu a constructiei craniului a concluzionat foarte sigur pe el ca; "craniul Sfinxului nu este unul pamantean din cauza masuratorilor total diferite ale acestuia cu orice alt craniu de pe suprafata terei !"
O concluzie a unei echipe de fizicieni si arheologi rusi(anul 2007) au concluzionat ca este imposibil de fasonat constructii de granit si bazalt (cu duritate 6 sau 7 pe scara Mohs) sau mai grav componente de diorit roz (cu duritate 9 Mohs, care sunt prezente din plin in piramide) cu unelte de BRONZ ! Never ever !
Multe lucruri interesante se pot spune din textele sumeriene lasate noua. Dar asta cu alta ocazie.
Enki

Profudebio spunea...

Pentru Enki! Pseudonimul ales de tine dovedeste ca stii cate ceva despre istoria lumii, despre annunaki si despre descifrarea textelor sumeriene vechi! Asa este, una dintre ipoteze referitoare la constructia Marii Piramide ar fi ca este o baliza necesara orientarii de la sol a navelor extraterestre care colonizasera Terra in vremuri imemoriale, in scopul extragerii aurului! Sper sa am timp sa detaliez in viitor acest subiect fascinant, care se leaga si de originea actualei specii de oameni ramasa pe planeta....

flo.muencen spunea...

respect,Enki,te-m citit si ma bucur sa aflu si sa citesc lucruri si comentarii mai aproape de adevar,altceva de ce ni se serveste noua de ciudatii lumii...

Anonim spunea...

mda,calculele prezentate sunt aproape corecte,dar in ce priveste datele istorice CAND CUM CINE...asta se stie...de ceva timp se foloseste datarea C14 a vechimi unor obiecte sau scule ce s-au gasit in si langa piramide.

Anonim spunea...

Iubesc mult istoria Egiptului si imi doresc sa il vizitez si sa devin arheolog. Aceasta poveste a primadedei lui Keops e fascinanta..........

Anonim spunea...

Interesant ce ai scris tu acolo dar si mai interesant este citatul "Omul se teme de timp,iar timpul se teme de Marea Piramida".Aceasta simpla fraza este una dintre cele mai controversate enigme ale acestei piramide, mai mult in zilele de azi se crede ca aceasta este un portal catre una din cele 6 "dimensiuni" ale universului.
Si inca ceva impresionant!
Piramida are un camp magnetic protector care impiedica razele gama,inflarosii,etc.. sa patrunda in interiourl acesteia. Unii spun ca acest camp are puterea de a traversa universul si daca ii descifrezi cheia aceasta va produce o gaura de vierme.
Oricum in ziua de azi nimeni nu prea crede ce zice lumea dar eu inca am 2 intrebari:
1. Cine si in ce scop a creat aceste piramide din Gizeh
2.Unde sunt schitele piramidei?