vineri, 30 noiembrie 2007

Semnale neobişnuite din preistorie

Se consideră, şi este unanim acceptat de istoricii de azi, că era tehnologică a început odată cu descoperirea metodelor de topirea metalelor şi de amestecare a acestora pentru a se obţine aliaje. Astfel, este de neconceput utilizarea metalelor sau a aliajelor de hominienii care abia se descurcau cu vânătoarea şi utilizarea focului obţinut întâmplător. Şi totuşi:
  • În Peru s-au descoperit câteva schelete ascunse într-o peşteră. Acestea prezentau, pe craniu, urme clare de intervenţii chirurgicale de înaltă precizie, iar medicii care au examinat scheletele au subliniat că oamenii respectivi supravieţuiseră între 2 şi 5 ani după efectuarea operaţiilor. Surpriza a venit atunci când s-a făcut analiza vechimii acestor schelete prin metoda C14. Astfel, cercetătorii arheologi au constat cu stupoare că scheletele aveau o vechime cuprinsă între 6000 şi 8000 de ani. Nimeni nu ştia că în perioada respectivă acea zonă era populată. Dar, oricum ar fi, operaţiile pe creier deschis au fost efectuate pentru prima dată cu succes abia după anul 1900. Cine erau oare misterioşii chirurgi neurologi preincaşi şi cum de aveau ei asemenea cunoştinţe medicale (sau aparatură pentru intervenţie).
  • În insula Borneo a fost descoperit un vast complex de peşteri şi grote săpate artificial, legate prin coridoare drepte şi rectilinii cu o acustică nemaîntâlnită nici în avioanele supersonice moderne. În interiorul complexului au fost găsite arme şi podoabe metalice cu o vechime de .... 38 000 de ani. Acum 38 000 de ani insula Borneo nu era populată, iar arheologii se întreabă şi azi cine a construit giganticul complex.
  • În curtea unui templu din Delhi (India) există un stâlp metalic alcătuit din câteva bucăţi sudate, cântăreşte 5 tone şi are peste 7 metri înălţime. Stâlpul se numeşte Kupt Minar şi nu este deloc ruginit, deoarece aliajul din care este făcut nu conţine fosfor sau sulf. Nimeni nu poate explica cum a fost realizat aliajul şi nici cum a putut fi astfel purificat aliajul metalic topit în vechime.

Un comentariu:

Enki spunea...

Despre craniile din Peru cu urme de interventii chirugicale, se pare ca pe creier, sunt redate din plin pe celebrele pietre de la Ica. Aceste pietre redau scene de o grozavie nemaiantalnita si anuma ca oamenii au fost contemporani cu dinozaurii !!! Mai mult, pe caeste geoglyphte sunt scene detaliate de interventii chirurgicale pe cord(INIMA), cezariene, sau mai straniu oameni (daca erau oameni, cel putin asa sunt reprezentati) care pilotau aparate zburatoare sau calareau pterozauri(dinozauri zburatori). Aceste geoglyphte au o vechime de 160-250 miloane de ani, datate dupa popularea inciziilor de pe aceste artefacte de catre ciuperci ale pietrei.!!!
Se pare ca dinozaurii sunt mamifere, cel putin dupa cum sunt reprezentati pe geoglyphte, sunt scene in care pui de dinozaur sunt alaptati !